07. september 2024
Facebook
štvrtok, 26 október 2017 10:00

Slovenská ekonomika porastie o takmer štyri percentá, prognózujú analytici

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 26. októbra (WebNoviny.sk) - Slovenské hospodárstvo v budúcom roku zrýchli svoj rast na 3,9 %. V tomto roku by pritom mal hrubý domáci produkt na Slovensku reálne stúpnuť o 3,3 %. Očakávajú to v najnovšom októbrovom prieskume analytici komerčných bánk, ktorí tak zostávajú konzistentní vo svojich prognózach a už tri mesiace v poradí ponechávajú odhad hospodárskeho rastu na tento aj budúci rok bez zmeny. Prieskum medzi bankovými analytikmi vykonáva pravidelne Národná banka Slovenska (NBS). Odporúčame:
Väčšina Slovákov si nesporí do budúcnosti, dôvodom je nedostatok peňazí V porovnaní so septembrom sa pritom nemenia ani odhady vývoja spotrebiteľských cien. V tomto roku by mala inflácia meraná národnou metodikou dosiahnuť 1,3 %, kým harmonizovaná inflácia by mala byť o 0,1 percentuálneho bodu vyššia na úrovni 1,4 %. Budúci rok analytici predpokladajú zrýchlenie rastu cien a koncoročná inflácia by podľa národnej metodiky aj podľa harmonizovaného indexu Európskej únie mala dosiahnuť zhodne 1,9 %.

Viac k témam: Národná banka Slovenska, slovenská ekonomika
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenská ekonomika porastie o takmer štyri percentá, prognózujú analytici © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 167 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner